Моите начини за повече забавление в “скучното” ежедневие

Няма да позволя да се оставя на мига, или да седя и да чакам да се случат неща. Не съм имала някакъв драматичен момент, или дори просветление, но мога да кажа, че каквото и да се появи напоследък, мекара да се чувствам сякаш всичко въври по-лесно и по-леко. Може би това е комбинацията от чисто нова работа и работна среда, или се чувствам физически по-добре след толкова много движение.

Mоже би просто осъзнавам, че времето ни на тази земя е твърде ценно, за да оставим лошото настроение или ден да убият vibe-a.

Мислех си как да се справя с живота и с всички ситуации, които потенциално биха могли да провалят настроението ми. Не ме разбирайте погрешно – чувствам всичко, което всички на тази планета чувстват в някакъв момент: тревожност, нервност, тъга, самота и естествено списъкът продължава. Когато започна да се чувствам по този начин, това са нещата, които ми помагат наистина да запазя живота забавен и светъл.

Ето 3 неща в арсенала ми:

1. Задавам си въпроса “Забавно ли ми е?”

Няма ли да е чудесно, ако избегнем да правим неща, които изобщо не са забавни? С удоволствие. Макар че това може да не е напълно възможно, ако се хвана в ситуации (особено повтарящи се ситуации), където не се забавлявам.
Ако отговорът на този въпрос е “не”, то направи нещо различно. Не е нужно да е сложно.

2. Не чакай никой друг

В моя свят, бих предпочела да правя нещо наистина готино с приятел или с някой, с когото излизам, но животът и графиците не винаги се съчетават перфектно. Спрях да чакам за финансите и графиците на другите да вършат нещата, които искам да правя, и започнах да правя неща за себе си – на моя сметка и по мое време! Не трябва да чакам специален случай, за да облека роклята, да отида на море или да опитам нещо ново. Не пропускайте забавните приключения на живота, ако някой не може да се присъедини към вас. Може да се почувствате странно в началото да отидете сам, но наистина е странно за вас (плюс, предполагам, че имате много познати, на които можете да се обадите, защото не сте виждали от известно време).

3. Помислете за “АЗ-а”

Тук искам да кажа, че едно лошо нещо от деня ви не трябва да контролира другите области.
Например отивате на работата и получавате някои не толкова благоприятни новини и се разтройвате. Същата вечер имате планове да излезете с най-добрия си приятел, който е в града за 24 часа. Тази служебна новина заема вашия ум и прецаква вечерта. Това е мястото да осъзнаете, че усещаме и двете чувства едновременно. Най-добре си признайте: „Не харесвам новините, които получих на работа и съм развълнувана да видя моя приятел.“ Убедена съм, че второто започва да премества мислите. Хубаво е да поставяме правилната енергия на правилните места.

Ако такива статии ви мотивират и изместват негативните мисли, дайте един палец и споделете какво бихте искали да четете повече 🙂

Enjoy.

Харесай и сподели:

Leave a Reply